Ukus ajvara na Čukarici

Turističko-sportska organizacija Čukarica na manifestaciji “Izađi mi na teglu”

Već četiri godine, širom Srbije, se uspešno realizuje manifestacija simpatičnog i prepoznatljivog naziva “Izađi mi na teglu”. U formi karavana, od grada do grada od 17. avgusta, do 13. oktobra, kada je finale, organizacija “Bašta Mašta” koja je pokrenula ovu jedinstvenu, konceptualno neobičnu, autentičnu i društveno odgovornu manifestaciju na teritoriji cele zemlje, organizuje takmičenje u spremanju ajvara.

I ove, kao i prošle godine, opština Čukarica i Turističko – sportska organizacija Čukarica biće učesnici manifestacije, koja će se organizovati 17. avgusta, na Adi Ciganliji.

Takmičarima će biti obezbeđeni svi potrebni uslovi za nadmetanje: natkriveni štand za takmičarsku ekipu, stolovi i stolice, peći za pečenje paprika i pripremu ajvara, drva, tegle, sveža paprika u količini potrebnoj za pripremanje jedne „ture“ ajvara, ulje, šećer i so. Takmičari moraju da obezbede sav potreban pribor za pripremu ajvara, a obavezno moraju imati: šerpu, varjaču, kutlaču, noževe, mašinu za mlevenje paprike itd. S obzirom na idealne uslove za takmičenje, sve što učesnici treba da urade je da se naoružaju tajnim receptima, dobrom voljom i da nam “izađu na teglu”!

Tamičarska ekipa mora imati minimum 2 člana. Ekipu mogu da čine: članovi uže ili šire porodice, komšije, udruženja žena ili bilo koja druga udruženja, učenici i nastavnici, studenti, kolege sa posla, prijatelji, itd. Takmičari su u obavezi da daju naziv svojoj ekipi, što kreativnije moguće i imenuju kapitena koji će je predstavljati. Broj ekipa koje mogu učestvovati ograničen je na maksimalno 15.

Loading

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *