Deveta Čukarička ferijalna roštiljijada na Adi Ciganliji

Tradicionalna, deveta Čukarička ferijalna roštiljijada biće održana u subotu, 19. maja od 10.00 do 19.30 časova na piknik terenu, na Adi Ciganliji, u organizaciji Ferijalnog saveza Čukarica i pod pokroviteljstvom Gradske opštine Čukarica i Turističko – sportske organizacije Čukarice.

Manifestaciju će otvoriti predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić.

Pod sloganom „Ćumurom sa humorom“,  ovogodišnje takmičenje u pravljenju roštilja okupiće 120 takmičarskih ekipa, a za izbor najukusnijeg roštilja i najbolje dekoracije nadležni su predstavnici Asocijacije kuvara Srbije, profesionalni kuvari iz restorana, kao i profesori iz Hemijsko – prehrambeno tehnološke škole.          

Za pobednike u roštiljanju su obezbeđeni pehari, plakete, diplome, kao i druge vredne nagrade,         

Tokom celodnevne turističke, gastronomske i porodične manifestacije biće održan takmičarski Festival folklora kao i Festival tradicionalnih sportskih nadmetanja u 21 sportskoj disciplini (hodanje na štulama, nadvlačenje konopca, bacanje kamena s ramena, hodanje u džakovima, višeboj,…..), za šta su zaduženi studenti Fakulteta za fizičku kulturu i sport.         

Cela manifestacija ima i humanitarni karakter, jer se tradicionalno na dan Čukaričke ferijalne roštiljijade organizuje i „Akcija dobrovoljnog davanja krvi“ u saradnji sa Institutom   za transfuziju krvi Srbije, kao i prezentacija veštine pružanja prve pomoći u saradnji sa Crvenim krstom Čukarica.

Suorganizator manifestacije je  JP „Ada Ciganlija“, a podržali su je  i Gradska uprava grada Beograda, Sekretarijat za kulturu, kao i Turistička organizacija Beograda.

 

 

 

Loading