Simfonijski orkestar RTS-a oduševio publiku na Banovom brdu

Četvrti muzički festival na otvorenom „Letnji dan – Matija Ban“, u organizaciji Turističko-sportske organizacijeopštine Čukarica, održan je na letnjoj sceni u parku na Banovom brdu. Muzika i film okupili su Beograđane svih generacija, koji su uživali u bajkovitom muzičkom događaju, koji je za njih priredio Simfonijski orkestar RTS-a pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića, kao i u projekciji filma “Gorčilo, jesi li ti to došao da me vidiš”.

Manifestaciju je otvorio direktor Turističko-sportske organizacije opštine Čukarica Radomir Živojinović, koji je izrazio zadovoljstvo što je ovaj muzički događaj okupio brojne ljubitelje muzike i filma.

„Večeras smo za vas pripremili spektakularan muzički događaj pod nazivom „Filmska čarolija“, te se nadam da ćete uživati u numerama iz svetskih filmskih hitova, koji su punili bioskopske hale, kao i u projekciji filma na otvorenom. Dragi Beograđani, želim vam da provedete sjajno poslepodne uz zvuke džeza i filmskih klasika“, rekao je Radomir Živojinović.

Muzičke numere iz filmskih hitova, kao što su “Narnija”, “Hari Poter”, “Gospodar prstenova” i “Pirati sa Kariba” oživeli su filmsku sliku u parku na Banovom brdu i omogućili da muzika slušaoca povede kroz čaroliju Narnije, Horgvortsa, Srednje zemlje i Kariba.

Loading