POETA KOD ČUKARIČKE ČESME – POZDRAV IZ BEOGRADA

Sa platoa kod ČESME-ŠOLjICE poslata je najlepša razglednica Beograda: poezijom, muzikom, pesmom, igrom, humanošću, osmehom, nadom, verom, a sve s ljubavlju, najčistijom, najvećom, onom pravom iz srca i duše.

Udruženje pisaca POETA pod pokroviteljstvom Turističko-sportske organizacije Čukarice i GO Čukarica upriličilo je VEČE ZA PAMĆENjE. Bio je to povratak u velikom stilu: posle dve godine stekli su se uslovi da se Njeno Veličanstvo POEZIJA ponovo predstavi Čukaričanima, na najlepšem mestu na Banovom brdu.

Manifestaciju POETA KOD ČUKARIČKE ČESME, u okviru koje je održano prvo od tri planirane večeri, pod nazivom POZDRAV IZ BEOGRADA, otvorio je direktor Turističko-sportske organizacije Čukarice, Radomir Živojinović, koji je prigodni uvodni govor završio, naravno, stihovima.

Igrom i pesmom program su upotpunili i obojili članovi ansambla IMA DANA, koji su na svoj specifičan način izmamili osmehe i razgalili dušu. Svi oni koji su pratili ceo program, ali i oni koji su se igrom slučaja našli kod „Česme“ uživali su u „Kraljevom“ i „Vlaškom“ kolu, i pevali sa grupom pevača kao i sa Sretenom Jovanovićem, Živkicom Jablanović i Miletom Dikićem.

U muzičkom delu nastupili su još i Slobodanka Boba Miladinović i pesnik i kantautor Dragan Spasić.

U okviru humanitarne akcije POETA ZA VUKA LOJKOVIĆA, predstavili smo porodicu Lojković i divnog hrabrog devetogodišnjeg Vuka, koji boluje od cerebralne paralize, i kome je neophodan tretman matičnim ćelijama koji je zakazan krajem meseca. Divni, dragi Čukaričani i gosti, humani, veliki ljudi, pružili su podršku i pokazali koliko veliko srce imaju. U humanitarnoj kutiji prikupljeno je 22.365, 00 dinara pomoći. Ovaj novac je prikupljen za samo dva sata, a poslato je i na desetine SMS poruka. Veliko HVALA i dubok naklon svima onima koji su učestvovali u ovoj akciji. POMAŽĆI DRUGIMA – POMAŽEMO SEBI!

Sledeći susret zakazujemo za 11.08.2018. na istom mestu u isto vreme. Predstavićemo Njeno Veličanstvo POEZIJU slaveći BOEMIJU i veličajući LjUBAV!

Loading