Održana deveta Čukarička ferijalna roštiljijada

Tradicionalna Čukarička ferijalna roštiljijada održana je na Adi Ciganliji uz učešće 120 takmičarskih ekipa. Deveto takmičenje u pripremi roštilja, pod već poznatim sloganom „Ćumurom sa humorom“ organizovali su opština Čukarica, Turističko-sportska organizacija Čukarica i Ferijalni savez Čukarice. Celodnevni događaj, na piknik terenu, na Adi Ciganliji otvorio je predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić koji je pozdravio takmičare i posetioce i istakao da opština Čukarica i Ferijalni savez Čukarice iz godine u godinu organizuju manifestaciju koja je već postala deo turističke ponude Beograda.

„Uvek posećena, Čukarička ferijalna roštiljijada je čukarički brend jer ističe naše gastronomsko umeće, ali i našu spremnost da se družimo, bavimo sportom i rekreacijom, i umetničkim stvaralaštvom“,rekao je predsednik opštine poželevši takmičarima dobar plasman, ali pre svega lepo druženje.

Za izbor najukusnijeg roštilja i najbolje dekoracije zaduženi su bili predstavnici Asocijacije kuvara Srbije, profesionalni kuvari iz restorana, kao i profesori iz Hemijsko – prehrambeno tehnološke škole.

Nagradu za najuspešniju ekipu u pripremi roštilja ponela je Ferijalni klub “Ferijalac” iz Smedereva ,dok je, po oceni stručnog žirija za najbolju dekoraciju nagrađena ekipa KUD “Dimitrije Tucović”.

Posebno veselo bilo je na sceni gde je održano takmičenje folklornih ansambala, od najmlađih članova do veterana, a svoj doprinos dali su i plesači Sokolskog društva Čukarica brojnim okretnim igrama. Prvo mesto na festivalu folklora “Čukaričko se kolo vije”, osvojilo je KUD “Valjarica” iz Valjeva, drugo mesto KUD “Abrašević” iz Šapca, i treće mesto KUD “Ripanj” iz Ripnja. Njalepši muški kostim imao je KUD “Valjarica” dok je najlepši ženski kostim imao KUD “Lola” iz Perleza. Nagrade najboljim KUD-ovima su bili igrački opanci i plakete.

Najmlađi učesnici manifestacije uživali su uz animatore, dok su oni stariji imali priliku da se iskažu u sportskom nadmetanju podsećajući se tradicionalnih veština, navlačenja konopca, bacanja kamena sa ramena i mnogih drugih.

Tokom trajanja manifestacije, koja je i ove godine imala i humanitarni karakter, jer su posestioci mogli da učestvuju u akciji dobrovoljnog davanja krvi koju je organizovana u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije, kao i da učestvuju u prezentaciji veštine pružanja prve pomoći koju su predstavili volonteri Crvenog krsta Čukarica.

Loading