Karavan „Izađi mi na teglu“ počeo na Čukarici

Ovogodišnje takmičenje u pripremi ajvara, pod nazivom „Izađi mi na teglu“ počelo je na Čukarici, na Adi Ciganliji. Jedinstvenom karavanu, koji će u narednih mesec dana biti održan u gradovima širom Srbije, Turističko-sportska organizacija opštine Čukarica pridružila se i ove godine, a među takmičarskim ekipama su i majstori sa Čukarice. Na prošlogodišnjem nacionalnom takmičenju čukarička ekipa imala je, po oceni stručnog žirija najbolji nastup, te je, ove godine karavan krenuo upravo sa Čukarice.

Peto takmičenje otvorio je predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić, koji je pozdravio učesnike i posetioce manifestacije i rekao da je kulinarski karavan, u protekle četiri godine, postao poznat, ne samo po ajvaru nego i po dobroj i veseloj atmosferi i druženju.

„Opština Čukarica, sa svojom Turističko – sportskom organizacijom, već drugu godinu učestvuje i podržava ovu turističku manifestaciju , a čukaričke ekipe su tradicionalno među najuspešnijim majstorima u pripremi ajvara, što će, verujem uz našu podršku, biti i ove godine“ ,rekao je predsednik opštine i poželeo učesnicima dobar plasman.

Otvaranju jedinstvenog kulinarskog takmičenja u pripremi našeg nadaleko čuvenog ajvara, prisustvovali se članica Veća Violeta Jevđić, šef kabineta Nada Marković i direktor Turističko sportske organizacije Rade Živojinović. Organizator događaja je „Bašta mašta“, a manifestaciju je podržala Turističko sportska organizacija Čukarice i opština Čukarica.

Opremljeni svim potrebnim za pripremu kvalitetnog ajvara, članovi ekippa pokazali su veliko kulinarsko umeće, a podršku su im dali i brojni posetioci, koji su tokom dana posetili manifestaciju.

Pobednik manifestacije je radionica starih zanata „Etno Ana“, drugoplasirana ekipa je „Magija“ dok je treće mesto zauzela ekipa „Ajvar iz mašte, kod zeta i tašte“.

Loading