12. Čukarička ferijalna roštiljijada

Opština Čukarica, kao pokrovitelj i Ferijalni savez Čukarica kao organizator,pripremaju manifestaciju koja je porodično- rekreativnog karaktera, ali i humanitarnog, jer je ovaj događaj prilika i da date krv i tako pomognete onima kojima je pomoć najpotrebnija“, rekao je pomoćnik predsednika podsetivši i na bogat celodnevni kulturno- umetnički i sportski program.

„Naravno, sve će se to odvijati uz pripremu roštilja. Za izbor najboljeg zadužen je žiri Visoke hotelijerske škole, a takmičare očekuju nagrade i svakako dobra zabava i druženje“, rekao je prilikom otvaranja Nikola Aritonović i svim učesnicima poželeo mnogo uspeha i dobro raspoloženje.

Ovo gastronomsko takmičenje i druženje, pod sloganom „Ćumurom sa humorom“ okupilo je, ove godine 120 ekipa koje su se takmičile u pripremi roštilja. Po oceni stručnog žirija, predstavnika Visoke hotelijerske škole, prvo mesto pripalo je udruženju „Šilj kan“, drugo je pripalo Ferijalnom klubu iz Smedereva, a treće Udruženju osoba sa invaliditetom „Pobednik“, dok je posebnu nagradu za dekoraciju osvojila ekipa „Vesele družine“.

Pored pripreme roštilja, kao i ranijih godina, na bini je održan bogat kulturno umetnički program , tokom kojeg su se predstavili i takmičili KUD ovi iz cele Srbije. Izloženi su i tradicionalni zanatski upotrebni predmeti, a posetioci su imali priliku da se oprobaju i u starim sportskim veštinama kao što su bacanje kamena s ramena, navlačenje konopca, i trka u džakovima. Bilo je i plesnih i okretnih igara, kao i fitnes programa, a najmlađi su se zabavljali uz animaciju ekipe iz „Mog super raspusta“.

Manifestacija je trajala do prvih večernjih časova, a održana je uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera.

Loading