Čukarica na Beogradskom manifestu

 

Opština Čukarica bila je i ove godine učesnik najvećeg porodičnog festivala u regionu , četvrtog Beogradskog manifesta, koji je održan tokom vikenda na Kalemegdanu. Na štandu opštine, turističke potencijale Čukarice predstavila je nedavno osnovana Turističko-sportska organizacija Čukarice, dok su kulturne i umetničke programe predstavile čukaričke kulturne ustanove – Kulturni centar Čukarica i Galerija ’73.

Posetioce Beogradskog manifesta pozdravio je predsednik Gradske opštine Čukarica Srđan Kolarić, koji je prilikom predstavljanja opštine na centralnoj bini istakao da Beograd iz dana u dan postaje sve interesantnija metropola, za turiste, posebno za mlade, ne samo iz Evrope, nego i sveta.

“Ovakvi događaji doprinose tome, a Čukarica koja na svojoj teritoriji ima bar tri turistička blaga kao što su Ada Ciganlija, Košutnjak i Beogradski hipodrom, deo je svake turističke ture po našem Gradu”, rekao je predsednik.

Predstavljanju programa prisustvovali su i članica Veća Violeta Jevđić, šefica kabineta Nada Marković i direktor Turističko-sportske organizacije Radomir Živojinović.

U kulturno-umetničkom programu učestvovali su Dragica Radosavljević i hor “Šara”. Članovi KUD “Dimitrije Tucović” odigrali su igre iz Šumadije i Vranjski čoček, a u programu su nastupili i učenici osnovne i srednje Muzičke škole “Vatroslav Lisinski ”- duo gitara “Jin Jang”, Stefan Lazarević, Petar Bešović, Nikola Lazarević, u klasi profesora Milana Derete i Miodraga Krstića.

Nastupile su i članice studio džez baleta KC Čukarica “Zvezdice u pokretu”, kao i članovi hora Muzičkog udruženja “Džet klok”.

Na manifestu su učestvovali i mališani slikarskih radionica, koje je tokom godine organizovala Galerija 73, kao i članovi humanitarne organizacije za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju “Dečije srce”, čiji su radovi i izloženi na štandu.

Uz studente odseka za pejsažnu arhitekturu i odseka za dizajn nameštaja Šumarskog fakulteta , svoje znanje i veštine u pripremi gastronomskih specijaliteta predsatvili su studenti Visoke hotelijerske škole. Za sportske i rekreativne aktivnosti bilo je zaduženo udruženje “Hill Familia”, koje je organizovalo tradicionalno takmičenje u kockicama.

Izviđački odred spasilaca „Major Dragutin Gavrilović“ isprobali su zajedno sa okupljenim posetiocima zip lajn, a učestvovali su i u takmičenju u pikadu.

Prijatelji manifestacije bili su pivara „Dogma“, restorani „Trpeza“ i „Baštino“, bioskop „Roda“.

Loading