“Чукарички етно сајам”

Први “Чукарички етно сајам хране и пића” одржан је током викенда у тржном центру Ада мол, у организацији Туристичке организације Чукарица и уз подршку Градске општине Чукарица.

Тродневну гастрономску манифестацију, која је имала и богат музички и едукативни програм за најмлађе, посетили су бројни суграђани, који су имали прилику да пробају гастрономске специјалитете и богате укусе свих крајева Србије.

На Чукаричком етно сајму хране и пића учествовало је 25 излагача – пољопривредних гастинстава, малих привредника и удружења, а најбољи међу њима проглашени су у четири категорије. Награде су им доделили директорка Туристичке организације Чукарице Драгана Зец и члан Већа општине Чукарица Никола Ђукановић.

Драгана Зец је, уз срдачне честитке учесницима и лауреатима, истакла да јој је драго да је манифестација изазвала велико интересовање и да верује да ће сајам прерасти у традицију.

“Идеја нам је била да окупимо и представимо наше произвођаче, као и богатство укуса етно понуде Србије”, рекла је директорка ТО Чукарица.

Уз велико интересовање за богат асортиман хране и пића, посетиоци су уживали и у музичком програму, у коме су учествовале сестре Гобовић и дечији хор “Славуј”, а најмлађи суграђани су имали прилику да се придруже бесплатним креативним радионицама током којих су научили како да направе етно торбице, ћилиме и корпице,  по узору на традиционалне рукотворине наших старих.

Loading

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *