Једнодневни излет за грађане ГО Чукарица

Драгана Зец, директорка Туристичке организације Чукарица, испратила је   групу грађана са територије општине Чукарица, која је током викенда, посетила  манастир Тумане, Сребрно језеро и  Голубац.

Брига о својим суграђанима, а посебно оним најстаријим,  један је од приоритета општине Чукарица,  која и ове године наставља са организовањем бесплатних једнодневних излета, како  за пензионере, тако и за остале грађане са територије наше  општине.

Манастир Тумане, налази се  у подножју голубачких планина, окружен шумом на левој обали Туманске реке. Према народном веровању, овај манастир је задужбина косовског јунака Милоша Обилића, што саму светињу чини вредном, како у духовном, тако и културно –  историјском смислу, и даје му посебну лепоту, па отуда и велико интересовање за посету и обилазак истог.

Током овог путовања, грађани су обишли и Сребрно језеро, Голубачку тврђаву, а потом наставили дружење у ресторану у Кучеву, где им је био органозован ручак.

Поред ове дестинације, Туристичка организација Чукарица за своје грађане организује излете и посете других интересантних дестинација широм Србије.

Као и до  сада,  грађани могу да се директно пријаве у просторије ТО Чукарица, Шумадијски трг 2.

Loading