ПЕТА  “ГЉИВАРСКА ТРПЕЗА – ГУЛАШИЈАДА”

Туристичка организација Чукарица, у сарадњи са Миколошко гљиварским савезом Србије, а под покровитељством Градске општине Чукарица, у суботу, 15. јуна, организоваће  пету по реду чукаричку гулашијаду, чији је назив “Гљиварска трпеза”.

Ова јединствена манифестација у Граду Београду, када су у питању гљиве,  одржава  се на најлепшем београдском излетишту, на Ади Циганлији,   које је уједно и право богатсво биљног света и заштићено станиште под називом „Гљиве Аде Циганлије“.

Од прошле године,   манифестација је примила  и међународни карактер,  тако да ћемо имати госте  из Грчке, и то, из Атине,  Јањине, Флорине, као и из града који носи титулу “Европски град гљива”, из места Гревена.

Такође, имаћемо и госте из Северне Македоније, Чилеа и Аргентине, а што се тиче наших гљиварских друштава, биће их из скоро целе Србије.

Уз богат културно уметнички програм, за све учеснике и посетиоце манифестације биће и изложба гљива, као и едукација о разним врстама гљива. Такмичење ће се одвијати у четири категорије, чорбаста јела, гулаш од гљива, плех роштиљ и слатко, а за победнике, обезбеђене су вредне награде.

Loading