ОДРЖАНА ИЗЛОЖБА ТРИ ВЕКА ПИВАРСТВА У БЕОГРАДУ

У Завичајном музеју Жарково, у оквиру манифестације “Дани европске баштине 2022”,

организована је изложба Три века пиварства у Београду.

Изложбу Три века пиварства у Београду, организовала је Туристичка организација Чукарица, у сарадњи са Музејом града Берограда и Музејом науке и технике. Аутор изложбе је Ненад Лукић, историчар, кустос Музеја науке и технике.

Кроз изложбене паное приказан је историјски развој пиварства у Београду, од почетка 18. века. Изложба под називом “Био једном један БИП, какав БИП, страшан БИП”, представила је како је текао развој и како су се мењале размере проиводње пива у Београдској индустрији пива, као и које су значајне личности биле важне за развој пиварске индустрије.

Изложбу Три века пиварства у Београду отворили су председник ГО Чукарица Срђан Коларић, и директорка ТО Чукарица, Драгана Зец. Изложби су присуствовали и чланови оптинског већа ГО Чукарица, чланови УО Туристичке организације Чукарица, као и колеге из Галерије 73.

У програму су учествовала деца из Уметничког центра “Артино”, док је пријатељ догађаја, пивара “Inat Brewery”, омогућила посетиоцима да дегустирају пива из њихове производње.

Loading