Позивница за Летњи дан – Матија Бан

Музичко-филмски фестивал на отвореном Летњи дан – Матија Бан биће одржан 07. и 08. јула 2023. на летњој сцени у парку на Бановом брду, у Пожешкој улици.

Београђани свих генерација и бројни гости и туристи имаће прилику да, по седми пут, уживају у породичном фестивалу који је за њих припремила Туристичка организација Чукарица.

У петак, 07. јула од 20.30 ч, биће приређен летњи биоскоп у оквиру кога ће бити емитован наставак култног филма “Муње”.

У суботу, 08. јула од 19.30 ч за најмлађе суграђане биће приређена дечја представа са анимацијом, док је за велико финале овогодишњег фестивала  од 20.00 ч, организован концерт Лене Ковачевић и Бојана Маровића.

За време трајања фестивала, посетиоци ће бити у прилици да уживају у мултимедијалној изложби „Писма са Бановца“, аутора Пеђе Милојевића, посвећену великану по којем је Баново брдо добило име. На изложби, која ће бити постављена на платоу испред ОШ „Јосиф Панчић“, биће презентовани најзначајнији подаци из биографије Матије Бана, политичка и дипломатска активност, чланство у САНУ, као и професура на Лицеју.

У оквиру поставке ће бити представљен и део о начину на који грађани Чукарице чувају сећање на великог писца и дипломату.

Улаз је бесплатан на све програме фестивала Летњи дан – Матија Бан, очекује се велики  број гостију баш као и протеклих година, где је публика уживала на концертима групе Зана, Симфонијског оркестра РТС-а, на пројекцијама филма “Горчило”, “Лето када сам научила да летим” и бројним другим манифестацијама.

Loading